Wat betekent Sterling zilver 925 eigenlijk?


Zilver wordt ook wel fijn zilver (99,9% zuiver) genoemd en is in zijn zuivere vorm veel te zacht voor het produceren van draagbare sieraden. Je kunt je voorstellen dat het in de pure vorm erg kwetsbaar is daardoor niet geschikt om het te gebruiken voor bijvoorbeeld zilveren armbanden of zilveren oorbellen
Om te zorgen dat de sieraden minder snel beschadigen, wordt er een legering gebruikt die voor 92,5% bestaat uit zilver. Dit is de hoogste gradatie, ook wel 925 Sterling zilver genoemd. De overige 7,5% bestaat uit koper, wat de sterkte geeft aan het sieraad.  Je kan Sterling zilver herkennen aan de 925 stempel op het sieraad

Zilver bezit kwaliteiten die vergelijkbaar zijn aan goud en heeft een groter reflectievermogen. Bovendien kan zilver het meest briljante polijst van alle metalen bereiken. Hierdoor is het edelmetaal uitstekend toepasbaar voor de vervaardiging van sieraden. Dit is de reden dat de prijzen van zilveren sieraden altijd hoger liggen dan bijvoorbeeld die van bijoux (altijd gemaakt van onedele materialen) 

Een sieraad van zilver zal om deze reden ook altijd zijn waarde behouden.

Onderhoud van zilveren sieraden


Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd een zwart laagje krijgen. Dit wordt vaak veroorzaakt door de ph waarde van de huid, chloor uit zwembaden of door vochtige omgevingen. Het beste is om het zilveren sieraad met een zilverdoek of zilverpoets schoon te maken.
Om de zilveren sieraden mooi te houden raden wij het volgende aan:

* Draag de sieraden niet tijdens het douchen of in het zwembad; 
* Berg de sieraden op in een sieradendoos op een niet vochtige plek; 
* Poets uw sieraden door middel van een zachte doek, eventueel in combinatie met zilverpoets

Het voordeel van zilveren sieraden is dat het altijd weer te poetsen is!
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »